Menorca: l’Illa Màgica del Mediterrani

El 23 de Novembre va tenir lloc a la Sala d’Exposicions de La Caixa de Santa Cristina d’Aro una conferència-col·loqui sobre el tema MENORCA: L’ILLA MÀGICA DEL MEDITERRANI, a càrrec del Dr. Valentí Valenciano, Doctor en Ciències Fìsiques i Doctor en Història.
El Doctor Valenciano va explicar una serie de fets que normalment no s’expliquen als turistes que visiten l’illa, i així, va fer primerament una descripció prehistòrica sobre la morfologia del terreny, les seves característiques físiques i químiques que, juntament amb la climatologia, varen decidir els assentaments humans i el creixement i proliferació dels nuclis de població.
Ma explicar les fortificacions que successivament varen construir els seus habitants com elements de defensa de les successives invasions que l’illa va sufrir a través de la història. romans, bàrbars,anglesos, francesos, catalans i espanyols.
Va recalcar la importància turística de l’illa i la importància del fons marí, amb moltes especies rares de flora i fauna. Al acabr , el nostre company Josep Tarrés va fer entrega als assistents d’un esplendid llibre titulat MENORCA, L’ENTORN MARÌ , en el que s’hi poden visualitzar mes de cent fotografies a color de l’esmentat habitat submarí.

Escrit per

www.amicscasamagica.org